Hoe aardappelen bewaren - Houdbaarheid aardappels

Als je aardappels beschadigt bij het oogsten is dat geen ramp, maar zie dan wel dat je deze zo snel mogelijk opeet. De onbeschadigde patatten kan je dan bewaren. Wil je ze wat langer kunnen bewaren dan kan je ze best nog een dag buiten op de grond laten liggen. Zo wordt de schil sterker en droger (zie wel dat het niet regent natuurlijk). Dit noemt men dan bewaaraardappels.

Hoe lang kan je aardappels bewaren en waarin


Aardappels kan je een 3 tot 6 maanden bewaren.

Dit bewaren doe je op een droge en frisse plaats. Steek ze in een jute zak, maar zeker geen plastic zak. Want deze zorgt voor condensatie en dan worden ze rot. Je kan ook kiezen voor een net, maar je kan ze even goed gewoon in bakken bewaren. Als je geen plekken op je aardappels wilt van ergens te liggen (zoals vaak bij groenten voorkomt) dan kan je in deze bewaarbakken nog stro leggen.

Als je zorgt dat je de aardappels droog blijven voorkom je ook dat ze schimmels krijgen. En rotte aardappels tasten andere aan.

Probeer de aardappels zoveel mogelijk weg van het licht te houden. Je bewaart ze best op een donkere plek. Indien niet zorgt dit voor het kiemen en het groen en dus giftig worden van aardappels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten