Bij het
bakken van aardappelen bepaalt het vet dat je gebruikt of je een goed bakresultaat hebt of niet. Een mengsel van olie en boter is geschikt aangezien het een goede smaak geeft, maar de temperatuur om te koken is wel hoger dan wanneer men enkel boter zou gebruiken. Dit gaan we gebruiken bij deze methode van bakken van aardappelen.
Bakwijze gebakken aardappelen
- Neem een grote pan met een platte bodem. Deze platte bodem is nodig opdat de warmte zich gelijkmatig verdeeld en dus iedere patat even goed gebakken wordt.
- Doe in de pan 2 eetlepels olie en 2 eetlepels boter. Verhit dit mengsel tot het begint te bruisen.
- Leg een laag (halfgaar) gekookte aardappelen (best in stukken voorgesneden) in het hete vet (mengsel van olie en boter).
- Laat deze aardappellaag 4 tot 5 minuten bakken tot de onderkant van de aardappelen een goudbruine kleur heeft.
- Keer de aardappelen om met een spatel. Je doet dit tot ze langs alle kanten gelijkmatig goudbruin zijn.
Nu kan je van je gebakken aardappelen smullen. Om dit af te kruiden kan je wat tijm gebruiken.
Probeer het recept om aardappelen te bakken uit en laat het ons weten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten