Aardappelpuree is een makkelijk te bereiden aardappelgerecht. Let wel goed op welke aardappelsoort je gebruikt om puree te maken. Zo zal een kruimige aardappel een luchtigere puree als resultaat geven, terwijl vastkokende aardappelen een veel hardere en plakkerigere puree geven.
Alvorens je begint met het maken van puree ga je je aardappelen koken. Eens dit gebeurd is ga je jouw aardappelen stampen (en zie dat je eerst de schil verwijdert!). Dit stampen of pletten kan gebeuren met een pureerpers, stamper of roerzeef. Je kan ook met een vork pletten maar dan is het resultaat minder glad en heb je nog veel grotere brokken.
Je kan er daarna wat boter en wat volle melk aan toevoegen. Vervolgens klop je alles op tot een luchtige puree.
Hopelijk weet je nu al wat meer over aardappelpuree.
Aardappelpuree recept
Alvorens je begint met het maken van puree ga je je aardappelen koken. Eens dit gebeurd is ga je jouw aardappelen stampen (en zie dat je eerst de schil verwijdert!). Dit stampen of pletten kan gebeuren met een pureerpers, stamper of roerzeef. Je kan ook met een vork pletten maar dan is het resultaat minder glad en heb je nog veel grotere brokken.
Je kan er daarna wat boter en wat volle melk aan toevoegen. Vervolgens klop je alles op tot een luchtige puree.
Waarvoor wordt puree nog gebruikt
- Puree kan je ook in vormen spuiten. Zo kan je puree in een spuitzak doen en pommes duchesse tevoorschijn toveren. (dan klop je best wel met eigeel in plaats van melk). Je maakt dan eerst een cirkeltje en dan vul je het midden op tot je een torentje hebt.
- Een andere vorm zijn aardappelnestjes. Je begint hier ook met een cirkel. Maar nadien zorg je ervoor dat je een 2de cirkel aan de buitenkant spuit. Het midden is dan geen torentje.
- Aardappelpuree wordt ook gebruikt voor het maken van kroketjes.
Hopelijk weet je nu al wat meer over aardappelpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten