Het is alom bekend dat veel van de voedingswaarde van een aardappel in de schil zit. Ook veel van de smaak zit vervat in de aardappelschil en net eronder.
Daarom is het aangewezen om aardappels te koken in de schil en pas later wanneer ze afgekoeld zijn te beginnen met schillen. Het is trouwens ook niet nodig om aardappels te schillen. De schil is perfect eetbaar.
Daarom is het aangewezen om aardappels te koken in de schil en pas later wanneer ze afgekoeld zijn te beginnen met schillen. Het is trouwens ook niet nodig om aardappels te schillen. De schil is perfect eetbaar.
Hoe schil ik een aardappel
- Gebruik een aardappelmesje en schil hiermee in lange, dunne repen.
- Of kook ze in de schil en prik ze in een vork wanneer ze nog warm zijn en trek de schil er af met de hand. Dit gaat gemakkelijk zolang ze warm zijn.
- Bij nieuwe aardappelen hoeft u niet veel te doen. Bij deze kan u de schil er af halen door er enkel over te wrijven. Doordat het nieuwe aardappelen zijn is de schil nog veel dunner. Dit heet trouwens aardappels schrappen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten